Maeonisium - The Nalini Singh based world...
Szia!

Üdvözöllek az oldalon.
Kérlek regisztrálj itt a fórumon, igényelj karaktert, jó játékot kívánok és kellemes időtöltést Smile
Ha nem értesz valamit, böngészd át az oldal tartalmát, ha még nem tetted meg, vagy fordulj az Adminhoz segítségért.

Szép Napot!
Ayasha Dixon (Admin) 
HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Latest topics
» Sarah-Jane Hobbs
2015-10-08, 23:09 by Sarah-Jane Hobbs

» Pandaemonium - Démonok és félvérek városa
2015-10-03, 06:51 by Ayasha Dixon

» Félvérek - A változatosság gyönyörködtet...
2015-09-29, 17:54 by Ayasha Dixon

» Démon - Az alvilági csodák...
2015-09-29, 17:54 by Ayasha Dixon

» Acheron Parthenopaeus
2015-09-24, 00:05 by Acheron Parthenopaeus

» Kagan Ward
2015-09-22, 18:49 by Kagan Ward

» Ayasha Dixon
2015-09-21, 19:26 by Ayasha Dixon

» Calya Reddington
2015-09-20, 17:01 by Ayasha Dixon

» Aaron Weed - Patrol
2015-09-18, 17:20 by Aaron Weed

Top posters
Ayasha Dixon
 
Eban Nahuel Barnes
 
Ylvia Leineer
 
Acheron Parthenopaeus
 
Vaughn D'Angelo
 
Mesélő
 
Lolaya
 
Camui Gackupo
 
Mira Rose
 
Lionell Dareneall
 
Cseréket a chatben kérhettek :)
Share | 
 

 Sarah-Jane Hobbs

Go down 
SzerzőÜzenet
Sarah-Jane Hobbs

Sarah-Jane Hobbs

Kor : 341

TémanyitásTárgy: Sarah-Jane Hobbs   2015-10-08, 23:09

Sarah-Jane Hobbs
Alap adatok
 
[You must be registered and logged in to see this image.]Teljes név: Sarah-Jane Hobbs

Becenév: Sarah, Jane, Miss Hobbs, Gyermek (ez utóbbit nem használják már)

Gúnynév: Kis vörös, boszorka, ördög fattya, ördög szeretője, átkozott

Születési idő: 1674. október 31.

Kor: 341 (ránézésre 18 év körüli)


A tulaj elérhetőségei: [You must be registered and logged in to see this link.]
 

Megjelenés
 

Magasság & Testsúly:
170 cm || 55 kg

Szemszín: Jégkék

Bőr/Hajszín: Tejfehér bőr, pár apró szeplővel az arccsontnál; vöröses-szőke, hullámos, rakoncátlan haj

Öltözködés: Abszolút nem követi a mai divatot. Minden egyes ruhadarabja olyan, mintha valamelyik korábbi században varrták volna. Általában saját maga készíti el őket, így keze munkája általában egyediséget is hordoz magában, még a XVII. századi, főleg az amerikai telepesekre jellemző divaton belül is. Nem szereti a nagyon színes, kirívó darabokat, így nem csoda, ha inkább maga ragad tűt és cérnát - ruházatára a szolidság, visszafogottság a jellemző. Általában fehér, illetve fekete ruhákat hord, de egy-két kék színű is elő-előbukkan szekrényéből. Cipőket csak akkor hord, ha a városba kénytelen menni, akkor is csak egy enyhén magasított sarkú, fekete bőrcipellőt szokott felvenni. Otthon és az erdőben mindig mezítláb mászkál.

Kiegészítők: Egyetlen egy [You must be registered and logged in to see this link.] visel mindig, amit még Nagymamájától örökölt.

Sebhely: Egy apró vágás a bal tenyerén.

Tetkó/Piercing: -

További képek:


 [You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.] 
Személyiség
 

Visszahúzódó, csendes leány. Nem igazán szeret beszélni másokkal, ha lehet inkább elkerüli az emberi kommunikációt. Csak akkor áll szóba bárkivel is, ha annak szükségét látja, máskülönben nem szólít meg semmiféle idegent. Ha őt szólítják meg, akkor is igyekszik válaszát rövidre fogni, hogy ne kelljen sokáig csevegnie a kérdezővel.
Mivel élete javarészt a mágia körül forog, így egyfajta megszállottsággal és buzgalommal tanulmányozza annak minden megnyilvánulását, legfőképp a jó oldalát - a rosszat igyekszik figyelmen kívül hagyni. Információkat gyűjt, tapasztalatokat szerez, analizál. A cél érdekében kitartóan és minden erejét bevetve küzd. Szeret új dolgokat felfedezni. Kíváncsisága elég erős ahhoz, hogy annak kielégítéséért bármit megtegyen, ám érdeklődése elég zárt körű, így például a modern technika vívmányai, a nagyvárosok vagy az emberek felé egyáltalán nem nyitott. Sokuktól lehet meg is rémülne, mivel egy kis burokban él, ami teljesen elzárta őt a mai XXI. századtól. Ő választotta ezt az utat, így viseli is annak következményeit, de makacsul ragaszkodik ehhez az életformához, így nem is hajlandó változtatni ezen. Számára az a fontos, hogy békében élhessen az erdőség peremterületén, a kis házában az állatok és fák közt, a mágiával foglalkozva, s a vallását követve.
Ha valaki azonban mégis megismerné, egy rendkívül tiszta lelkű, rendszerető és jószívű boszorkára lelne a tartózkodónak tűnő felszín alatt. Vallásához hű, annak alaptörvényeit mindig betartja. Ezek közül az egyik legfontosabb: "Ha azzal nem ártasz senkinek, azt tégy, amit akarsz", illetve "Ha hatsz a világra, akkor a világ visszahat rád" (a háromszoros visszatérés törvénye). E két tant rendkívüli elhatározottsággal betartja, és sose lenne képes ártani senkinek sem, még legnagyobb ellenségének sem, ha lenne olyanja. Gyermekkora bár nem volt túl fényes, mégis sikerült ezt az állapotot elérnie, pedig a gyermekiség még ott él benne az elszigeteltség miatt, s mégis felnőtt módjára képes kezelni az őt ért lelki traumákat, sérelmeket. Sokat segít neki ebben a vallás, az Isteni Párba vetett hite, akik segítik őt az Úton. A benne lapuló agresszió, ami csak egyszer tört elő belőle -mintha csak maga Freud jósolta volna meg annak bekövetkeztét-, már rég elcsitult, egyfajta nyugalomra lelt a lelkében, amit igyekszik meg is őrizni, és minél jobban elkerülni a zaklatottság állapotát.
Talán ezért is igyekszik elkerülni a civilizációt... Talán pont ezért fél az emberektől - tart attól, hogy valaki olyan dolgokat váltana ki belőle, amiket nem akar újra átélni. Lelki fájdalom, terror, stressz... Talán pont ezért tartotta meg gyermeki esetlenségét, kislányos megnyilvánulásait, szűziességét, szemérmetességét... Hiszen egy gyereknek nem kell komoly dolgokkal foglalkoznia, nem kell a felnőttek nehéz világát élnie. A maga módján azonban mégis vannak felnőttes szokásai is, a vallás szigorú betartása, a háziasság, a másokról való gondoskodás (esetében az állatok testesítik meg a családot, a barátokat), illetve az azok iránti végtelen szeretete, mintha csak az anyjuk vagy legjobb barátjuk volna. Lehet titkon, valahol a tudatalattijában vágyik is ilyesmire, mint szerelem, család, saját gyermekek. Ő azonban nincs tisztában azzal, hogy pontosan mit is jelentenek ezek a fogalmak, hiszen egyik sem adatott úgy meg igazán az élete során. Szerelmet sose érzett még egy férfiú iránt sem, így nem is házasodhatott meg, és szülhetett gyerekeket. Mindemellett csonka családban született, így sose tudta meg, hogy milyen is egy teljes, boldog család légköre. Ebből fakadóan nem is biztos, hogy képes lenne férjéről és saját utódjairól gondoskodni. Legalábbis ő így gondolja, bár maga se tudja tudatosan, hogy miért is érez így a dolog iránt. Egyszerűen csak nem tartja magát képesnek rá, így talán a férfiakat még jobban kerüli, mint a nőket és a gyerekeket. Valahol még fél is tőlük, erőszakosnak, durvának látja őket a korábban elszenvedett sérelmek miatt, s amiatt is, hogy apa nélkül nőtt fel, s semmit sem tud róla. Csupán az anyja szitkozódó szavai zengenek a néma csöndben éjszakánként, amikor álmában feltörnek a régi korok emlékei. Rosszakat mondott az apjáról, s a férfiakról is általában, így leánya se gondol nagyon mást róluk.
 

Vallás és Ideálok
 

Szexuális beállítottság
: Hetero

Vallás: Wicca

Babonák: Sok babonát ismer, de nem hisz az összesben.

Általános tévhitek: Eladta a lelkét az ördögnek; sátánista; az ördöggel cimborál/hál; rosszakaró; egy szempillantással képes bárkit megbabonázni; bárkit képes szemrebbenés nélkül megátkozni, aki nem tetszik neki.
 

Életstílus és Szokások
 

Lakása/Háza
:

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]


Háziállat/Egyéb tulajdonok
:

Arla
[You must be registered and logged in to see this image.]

Varon
[You must be registered and logged in to see this image.]

Fawk
[You must be registered and logged in to see this image.]

*******************************************************

Oltár
[You must be registered and logged in to see this image.]


Hobbijai: Erdőjárás, új varázslatok fejlesztése, írás, olvasás, beteg erdei állatok gondozása, növények gyűjtése, gyertyakészítés, a maga által készített kelta fúvós hangszeren való tanulás.

Szokások: Minden reggel és este szokott kisebb rituálékat tartani, amelyek során köszönetet mond az Isteni Párnak, amiért épen és egészségesen ébredt és vigyáztak rá a nap folyamán is, amíg újra álomra nem hajtja a fejét. Emellett a vallása által előírt ünnepi szokásokat is mindig betartja.
Rossz szokása nem igazán akad, ha csak a folytonos "csinálnom kell valami hasznosat" nem számít annak. Nem szeret unatkozni, és haszontalanul időt pazarolni a semmire.
 

Képességek
 

Képességek
: Mágia, természetmágia használata (lásd: wiccák és boszorkányok mágiahasználata); fehér tűz (félig angyal származása miatt, de nagyon ritkán használja, igazából kezelni se tudja nagyon, csak elfojtani); képes megérezni, hogy ki milyen szándékkal közeledik felé, mit akar tőle vagy mit nem, elég csupán az illető szemébe pillantania; képes a körülötte élő állatokkal olyan szinten kommunikálni, hogy azok megvédik őt, ha segítséget kér tőlük.

Erősségei: A fent említett képességek.

Gyengeségei/Félelmei: Az idegenektől, rosszakaróktól, bezártságtól és kínzástól való félelem.
 

Család
 

Családtagok:


Anya: Ms. Eva Hobbs (ember) †

Apa: Ismeretlen (angyal)

Testvérek: Abigail Hobbs (ikertestvér) †
 
Egyéb hozzátartozók: Mrs. Margaret Hobbs (anyai ági nagymama)
 
Történelem
 

Klánok és Rangok, Besorolások
:
Klán neve: -

⋅  Rang: -


Klántagok:
Alfa hím/nőstény: -

Többiek: -

Előtörténet:

Bevezető

A Természetfeletti mindig is jelen volt az emberek életében. Ott volt minden egyes szóban, írásban, minden elvetett magban a földeken. Az emberek hittek benne, ki-ki a maga módján. Valaki a babonás volt, s ezekben a népi hiedelmekben látta megvalósulni az Ősi Erőt. Mások különböző pogány szertartásokat végeztek, hogy az idei termést ne verje el az eső, hogy az állataik szaporodni tudjanak és kedvezzen nekik az időjárás utazásaik során is. Ez volt az úgynevezett fehér mágia, amit még olyan halandók is alkalmaztak, akik nem vallották magukat boszorkánynak, és istenfélők voltak. Sokan a régi hagyományokból vették át ezeket a szokásokat, de Amerika felfedezése után az indiánoktól is tanultak a telepesek hasonló módszereket, hogy a szerencse a mágiahasználóknak kedvezhessen. Azokban az időkben azonban egyre inkább elterjedt az az általános hír, hogy a Gonosz mindenütt jelen van, az egész világban, és aktívan ügyködik azon, hogy az istenfélők életét megkeserítse. A fehér mágia így fekete mágiává torzult, s többé nem használták, inkább igyekezték elfelejteni azt, mivel úgy gondolták, hogy magától az Ördögtől ered, és aki használja, az Vele köt életre szóló egyezséget. Sok legenda született arról, hogy egy boszorkány hogyan is válik boszorkánnyá - Boszorkányszombatokra jár, megcsókolja az Ördög fenekét (megpecsételve ezzel sorsát), egész éjszaka tivornyázik és megveri a többiekkel azokat, akik nem voltak elég rosszak. Hogy mindez igaz-e vagy sem... Mindenki más gondolt róla. De az biztos, hogy nagyban befolyásolta az akkori emberek életét.
New England-ben kezdődött a történelem legnagyobb boszorkányüldözése... Legalábbis onnan származnak a legkorábbi hivatalos dokumentációk, még a valódi hisztériát megelőzően. Alice Young, Margaret Jones, Mary Johnson... Ők voltak az első áldozatok, és még ki tudja kik. A valódi bajok sorozata azonban egy másik területen vette igazán kezdetét, és több, mint egy évig meg sem állt. Salem Village, Salem Town, Ipswich, Andover - Massachusetts megsínylette, ahogy más államok is, ahol előfordultak ilyen jellegű fellépések.
A salemi boszorkányperek azonban mind közül a legkegyetlenebbek voltak.

1673. május-július, Salem Town, Massachusetts
A történet a fenti év egy forró nyári napján kezdődik, Salem Town egy kisebb házacskájában, ahol Mrs. Eva Williams és férje, Jonathan Williams töltötték mindennapjaikat. Ahhoz azonban, hogy tisztán lehessen látni az események alakulásának miértjét, kicsit korábbra kell visszatekinteni.
Williams úr becsületes, mindenre elszánt gazda volt, aki minduntalan azon igyekezett, hogy minél többet kihozhasson vállalkozásából. Emellett a feleségével is sokat törődött, bálokra vitte, illetve kirándulni a közeli erdőségekben, egy szóval boldoggá akarta tenni a házasságukat mindenféle ajándékokkal, jóleső gesztusokkal és csókokkal. Eva a kezdetekről örömmel vette párja kedvességét, és viszonozni is igyekezett azt, egy idő után azonban kapcsolatukból kihunyt a szerelem, és inkább csak az egymás iránti tisztelet maradt meg. Ennek legfőbb oka pedig az volt, hogy sehogy sem sikerült gyermeket nemzeniük. Bábaasszonyoktól kértek segítséget, orvostól, még magától a helyi lelkésztől is, de senki se tudott rajtuk segíteni. Azt gyanították a szomszédok, hogy valaki rontást tett a feleségre, és biztos azért meddő. Mások szerint maga az Ördög játszadozik velük. Williamsék azonban nem hallgattak rájuk. Ők is istenfélők voltak, így bíztak abban, hogy majd egyszer megáldja őket az Úr, de hiába vártak már oly régóta, nem érte el őket az angyalok szózata.
Eva édesanyja, Mrs. Margaret Hobbs is próbált segíteni rajtuk. Róla azt pusmogták, hogy boszorkány, de ezt még senkinek se sikerült rábizonyítania. Ő már ezen év május elsején is figyelmeztette leányát, hogy problémák lehetnek a gyermeknemzéssel, és most az egyszer hallgasson rá, és hagyja, hogy a maga módján segítsen neki. Május elsejét ugyanis jelentős napnak tartotta, a termékenység napjának. Eva azonban eltaszította magától, bolondnak tartotta és szenilisnek, aki öregkorára nem tud már magával mit kezdeni, csak efféle badarságokkal foglalkozni. Margaret nagyon bánatos volt emiatt, hogy így vélekedik róla saját magzata. Úgy tűnik Eva nem örökölte azt, amit még ő örökölt a nagyanyjától. Lehetséges, hogy ez a tudás csupán nagymamáról unokára száll? Lehet ez az ősi, kelta vérvonal itt fog végleg megszakadni?
Eva Williams nem látott többé esélyt arra, hogy saját leányának haját fésülje, vagy kisfiának horzsolásait ápolgassa, miután elesett fogócska közben. Szomorúan és megkeseredetten járt-kelt Salem Town-ban, s nem volt egy lélek sem, aki ne tudta volna melankolikusságának okát. Ahogy nem volt senki sem, aki egy vigasztaló szót is intézett volna hozzá. Csupán a háta mögött súgtak össze, s mutogattak rá.
Ezen keserű év júniusában viszont megtörtént a csoda: Eva gyermeket várt. Jonathan majd megőrült a boldogságtól. A kis város rossznyelvű lakói azonban arra gyanakodtak, hogy Eva mástól várt babát, hiszen ha eddig nem sikerült fiút vagy lányt nemzeniük, akkor ugyan miért sikerülne mégis most hirtelenjében? Jonathan azonban nem foglalkozott velük. Eszébe sem jutott ez a gondolat, egyedül az lebegett a szeme előtt, hogy végre kedvese áldott állapotban van. Hogy valóban tőle származott-e a gyermek vagy sem, az nagyon hamar kiderült. Nem sokkal a terhesség megállapítása után ugyanis Eva szörnyű fájdalmakat érzett a méhében, míg egy napon szörnyű dolog történt vele és leendő csemetéjével: elvetélt.
Eva rideg, kegyetlen asszonnyá vált. Szidta a férjét, szidta a szomszédokat, hisztériás rohamok gyötörték. Az orvosok nem tudtak mihez kezdeni vele; s amikor Mrs. Hobbs látogatást tett náluk, a fiatal asszony dührohamot kapott és elzavarta őt. Jonathan mély depresszióba esett, hogy ilyen állapotban kell látnia nejét, sőt, be is kell zárnia, hogy ezentúl senkivel se találkozhasson.
A háziorvosuk, aki kétnaponta látogatást tett náluk, buzgón kutatva Mrs. Williams állapotának okát, egyszer azt javasolta nekik, hogy hagyják el a kisvárost, költözzenek vidékre, Salem Village-be. Eva így a friss levegőn nyugtatgathatja idegeit, Jonathan pedig onnan is be tud járni a városban, ha éppen ügyeket kell intéznie. Megfogadták a tanácsot, és július első felében ki is költöztek a nyugodt kis faluba, ahol Eva édesanyja is lakott, ezért Jonathan nem árulta el feleségének, hogy hova is mennek, ám amikor odaértek, újabb tragédia következett be...

[~Folyt.köv.~]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Sarah-Jane Hobbs
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Maeonisium - The Nalini Singh based world... :: Igénylés :: Igényelek!-
Ugrás: