Maeonisium - The Nalini Singh based world...
Szia!

Üdvözöllek az oldalon.
Kérlek regisztrálj itt a fórumon, igényelj karaktert, jó játékot kívánok és kellemes időtöltést Smile
Ha nem értesz valamit, böngészd át az oldal tartalmát, ha még nem tetted meg, vagy fordulj az Adminhoz segítségért.

Szép Napot!
Ayasha Dixon (Admin) 
HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Latest topics
» Sarah-Jane Hobbs
2015-10-08, 23:09 by Sarah-Jane Hobbs

» Pandaemonium - Démonok és félvérek városa
2015-10-03, 06:51 by Ayasha Dixon

» Félvérek - A változatosság gyönyörködtet...
2015-09-29, 17:54 by Ayasha Dixon

» Démon - Az alvilági csodák...
2015-09-29, 17:54 by Ayasha Dixon

» Acheron Parthenopaeus
2015-09-24, 00:05 by Acheron Parthenopaeus

» Kagan Ward
2015-09-22, 18:49 by Kagan Ward

» Ayasha Dixon
2015-09-21, 19:26 by Ayasha Dixon

» Calya Reddington
2015-09-20, 17:01 by Ayasha Dixon

» Aaron Weed - Patrol
2015-09-18, 17:20 by Aaron Weed

Top posters
Ayasha Dixon
 
Eban Nahuel Barnes
 
Ylvia Leineer
 
Acheron Parthenopaeus
 
Vaughn D'Angelo
 
Mesélő
 
Lolaya
 
Camui Gackupo
 
Mira Rose
 
Lionell Dareneall
 
Cseréket a chatben kérhettek :)
Share | 
 

 Mentál - A hidegvérű gyilkos...

Go down 
SzerzőÜzenet
Ayasha Dixon
Admin
Admin
avatar

Kor : 21

TémanyitásTárgy: Mentál - A hidegvérű gyilkos...   2015-07-18, 19:40

Mentál


[Csak tapasztalattal rendelkező játékosoknak ajánlott!]

„Kitartó fegyelemre és komoly gyakorlásra van szükség, hogy feladjuk mentális szokásainkat, és egy új látásmódot fedezzünk fel.”
Olyan különleges képességekkel felruházott, emberekhez hasonló lényekről beszélünk, akiknek Maeonis a védelmet szánta. Az isten rájött, hogy az összes konfliktus és háború a lények között az érztelmeken alapul, így a mentáloktól, hogy "hideg fejjel" tudjanak dönteni, az összes érzelmet elvette egy "kondícionálásnak" nevezett programmal, cserébe egyedi és minden más lénynél erősebb képességeikért.

Ám, hogy ezt az erőt megtartsák, soha nem szabadott volna érezniük...

A program azonban soha nem működött tökéletesen. Hisz néhány mentál "E" besorolással, azaz átérző képességgel született. [bővebb leírás a képességek alatt.]
Ez a ritka képesség lehetővé tette számukra, ami eddig elképzelhetetlen volt, hogy érezzenek.

Ez később ahhoz vezetett, hogy a már érző mentálok érzelmeiket a mentálhálón keresztül megsimertették a többi fajttárssal, ezzel megfertőzve a hálót.
Természetesen mindig voltak, lesznek és maradnak is olyan mentálok, akik megtagadják az érzelmeiket és a "kondícionálás" szerint élnek, de a legtöbb mentál már képes az érzelmekre. 
Ennek függvénye erejük csökkenése, habár még mindig halálosak. 
Tehát egy szabály van: "Minél többet érzel, annál gyengébb vagy"
De vajon egy érző mentál is így gondolkodik?!

Képességek/További információk:

- Mi is az a "mentálháló"?
A mentálok, mivel védelemre teremtették őket, csak és kizárólag elméjük erejére támaszkodhatnak. S Maeonis, hogy a mentálok egymást ellenőrizhessék, s tudjanak egymás helyzetéről, létrehozta a mentálhálót, s elméjüket egybekötötte. A mentálháló egy másik "síknak" minősül, ahol a mentálok egymás elméjét érzékelik. Tudják a pontos helyzetüket, s hogy épp mit "érez" vagy "gondol" a fajtársuk, de nem érdekük ezen információk rossz célra fordítása, hiszen a többi mentál könnyedén kiiktathatja az oda nem illő láncszemet.

- A Kondícionálásról...
Ezt a programot az érzelmek kiiktatására fejlesztették ki. 5 éves korukig bezárólag minden mentál kötelezően átesik rajta. Ekkor minden érzelmüket elzárják agyuk egy hátsó kamrájába, s azt a területet kikapcsolva elérik, hogy oda többé ne érjen inger, a mentál ezt ne tudja használni. Ha érezni kezd, a terület védelmi rendszere aktiválódik, ami az inger erősségétől függően "ellenfájdalmat" vált ki a mentál testében. Minél több és intenzívebb az érzelem, annál erősebb és pusztítóbb a fájdalom, aminek a vége igen, akár halál is lehet. Ez a mentálok keresztje, egy ún. önpusztító képesség, amit a kondícionálás keretében az agyukba programoznak.
U.i.: Ezt kerülik ki az E besorolású mentálok, akik átérző képességük miatt, kikerülve a programot, szabadon felismerik és azonosítják az érzelmeket, így megtanulják használni is azokat...

- Képességek:
Mentális képességeik szerint a mentálokat csoportokra osztották és teljesen más bánásmódban részesítették 5 éves korukig, hogy képességeiket tökéletesre fejleszthessék.

Íme a játszható besorolások:

- TK
Telekinézis. - Néhányan képesek teleportálásra, néhányan nem. Az erejük szintje változó, lehetnek erősebbek, gyengébb képességűek is. Elméjük erejével képesek kisebb tárgyak mozgatására, pl. tolltartó.
Specializációk:
 [Engedéllyel] - TK-Cell:
A Cell kifejezés itt a celluláris azaz szöveti/sejti szintre utal. Eezek a mentálok a "tárgyi mozgatást" a szöveti szintre fejlesztették. Ami azt jelenti, hogy egy gondolattal képesek a karod a lábad helyére rakni, illetve csomót kötni a belső szerveidre. Egy gondolattal fejeznek le, roppantják össze a légcsövedet, egyszóval igazi gyilkológépekké válhatnak.
- TK-V:
Utazók. Akár egy másodperc alatt képesek egyik helyről a másikra teleportálni, legyen az bármilyen messze. Ismeretlen helyekre is képesek így eljutni.
- E
Érző mentálokról beszélünk. Mások érzelmeire kapcsolódva képesek azokat elemezni és az érzelmi sebeket gyógyítani.
- J
Bírák/Igazságtevők - Képesek belépni egy elmébe, s onnan adatokat szerezni, s ezeket az adatokat továbbítani másoknak. Leginkább bűnügyeknél veszik hasznukat, sokszor helyettesítik a rendőröket. Előre tudják, hogy az adott gyilkos mikor és hol fog lecsapni.  
- M
Orvosok. Több féle specializációja előfordulhat. A leginkább ismert képességük, hogy belelátnak a testbe és így diagnosztizálják a betegségeket. Néhány M mentál képes lelátni a DNS szintjéig. Gyógyító erőt birtokolnak, amivel gyorsan képesek helyrehozni a vágásokat, csonttöréseket, stb.
- F
Jövőlátók. Akár évekre előre bármit meg tudnak jósolni, 100%-os pontossággal. Megmondják a tőzsde-állást, hogy milyen idő lesz jövőhéten. Képességük akár életeket is menthet...
- B
Múltlátók. Bármit újralátnak, ami a múltban történt, akár visszalépve az adott illető előző életébe is.
- Ps
Pszichometrikus mentálok. A tárgyak tapintásával, látják annak múltját vagy jövőjét, az ahhoz kapcsolódó személy emlékeit.
Példa:
Képzeljük el a következő helyzetet: meglátunk egy arany karkötőt egy régiségbolt kirakatában. Bemegyünk, és felpróbáljuk. Szép, de amint a csuklónkra kerül, nyomottnak érezzük magunkat, megfájdul a fejünk, fázunk vagy kimerültség fog el. Á, ez csak véletlen, gondoljuk, ennek ellenére mégsem vesszük meg a karkötőt. Furcsa, hiszen még mindig szépnek látjuk, mégis van benne valami taszító.
Nos, a fenti esetben a pszichometria módszerét gyakoroltuk. Rákapcsolódtunk a karkötő aurájára, és felvettük előző tulajdonosa energiarezgéseit, aki depressziós, boldogtalan vagy beteg volt.
[Engedéllyel!] - X
Képességük egy "X-fire"-nek, vagy másnéven hideg tűznek nevezett láng generálása. Ezek a mentálok bármit másodpercek alatt égetnek hamuvá, legyen az a legbiztosabb tűzálló anyag. Az erő gerejsztő, egészen a szinergia szintjéig. Ez a legritkább specializáció, az így született mentálok fele sem éri meg a felnőttkort.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://maeonis.roleaddict.com
 
Mentál - A hidegvérű gyilkos...
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» A Tópart mentén

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Maeonisium - The Nalini Singh based world... :: Bemutatkozás, avagy kezdjük elölről.... :: Fajleírások-
Ugrás: